Nauttii

Nautiskelua lauantaina shampanjamestarin kanssa

Päivä on sateinen, mutta fiilis iloinen. Ihanaa laatuaikaa ystävien kanssa. Ystäväni Jani Nurminen on vastikään muuttanut aurinkorannikolle luotsaamaan uutta gourmet ja viiniravintola La Leonaa. Suomessa aikaisemmin n. 15 vuotta viinien kanssa työskennellyt ja muutaman Suomenmestaruuden valtakunnallisissa hovimestarikilpailuissa napannut Nurminen kertoo meidän kivasta hetkestä hyvän ruoan ja kuohuvan parissa.



Tällä kertaa lasiin kaadetaan erittäin kuivaa, brut nature, kuohuviiniä Espanjan D.O. Cava viinialueelta Kataloniasta. Tila on kuuluisan Pariisilisen ravintola Ritzin eläkkeelle jäänen sommelierin elämän haave. Kyseinen kuohuviini on tilan lippulaiva, Opus Evolutium Brut Nature Gran Reserva. -" Tässä viinissä on luonnetta! Hyvä hapokkuus ja monitasoinen, kompleksinen maku- ja aromimaailma tukee hyvin voimakkaampiakin ruokalajeja".
Vitello tonnato ja gambas pilpil ovat tämän kertaiset alkupalat.
-" Viini on sen verran rikas että vaaleat lihat ja runsaat maut sointuvat hyvin yhteen. Myös hyvä happorakenne tukee raskaampia kastikkeita hienosti eikä pieni pikanttiuskaan ole haitaksi".


Cavan alkuperä-ja laatuluokitusmerkinnät ovat tiukasti säädetyt. Jotta tuote saisi kantaa Gran Reserva-nimeä pitää viini kypsyä ensin vähintään 36kk tammitynnyrissä ja 24kk pullossa tilan omassa viinikellarissa. Sana Cava itsessään viittaa luolaan joksi aiemmin viinikellareita kutsuttiin. Brut Nature kertoo viinin kuivuudesta, viiniin ei ole lisätty laisinkaan sokeria tuotannon missään vaiheessa vaan rypäleen oma sokeripitoisuus tuottaa halutun alkoholipitoisuuden. Näin pitkään kypsytetyssä viinissä ei ole jäljellä laisinkaan sokeria ja siksi viini on erittäin kuivaa.



Pääruokana nautitaan simpukoita ja paahdettua meriahventa. Tymäkkä kuohuviini hetken tuulettuneena antaa pehmeämpiä ja vielä runsaampia aromeja joita uskaltaa yhdistää rikkaan aromaattisille merellisille ruokalajeille. Viinin runko on sen verran ryhdikäs että sopusointu on taattu.
-"Tämän laatuinen kuohuviini on parhaimmiillaan juuri näin monipuolinen- ja käyttöinen".
Kokanaisuutena päivällinen on erittäin herkullinen ja makunystyröitä kutkutteleva.
Iso kiitos Nurmiselle!!! Nurmisen jutuista sekä asiantuntijuudesta pääsette nauttimaan jatkossakin. Mahtavaa intohimoa, tietoa ja taitoa!!!


Ihania makuja hyvässä seurassa! Ruoasta ja viinistä nautiskelua parhaimmillaan. Ihanaa ja nautiskelun täyteistä lauantaita kaikille!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!